Η Κοινότητα Κακοπετριάς, σε συνεργασία με το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και τη Weee Cyprus διοργανώνουν συλλογή αποβλήτων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Τα οφέλη από την ανακύκλωση των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών είναι πολλαπλά, γιατί βοηθούν στη μείωση του όγκου των σκουπιδιών, στην επιμήκυνση του χρόνου ζωής των υπαρχόντων συσκευών (ως ανταλλακτικά), στη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος από βλαβερές ουσίες και στην εξοικονόμηση μη ανανεώσιμων φυσικών πόρων.

Η συλλογή θα πραγματοποιηθεί στις 14 μέχρι 21 Δεκεμβρίου 2020 μεταξύ των ωρών 8:00 π.μ και 2:30 μ.μ. Συγκεκριμένα θα τοποθετηθεί κοντέινερ στον ανοικτό χώρο στάθμευσης στην οδό Αγίου Γεωργίου, κάτω από τα Γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Κακοπετριάς οι πολίτες θα μπορούν κατά τις πιο πάνω ημερομηνίες και ώρες, να μεταφέρουν στο σημείο αυτό τις παλιές ηλεκτρικές/ηλεκτρονικές τους συσκευές.

Μερικά από τα είδη που θα παραλαμβάνονται για σκοπούς ανακύκλωσης στην εκστρατεία αυτή, είναι τα ακόλουθα:

Ψυγεία, καταψύκτες, πλυντήρια ρούχων και πιάτων, στεγνωτήρια, ηλεκτρικά μάτια, ηλεκτρικές θερμάστρες, ανεμιστήρες, συσκευές κλιματισμού, ηλεκτρικές σκούπες, φρυγανιέρες, συσκευές στεγνώματος μαλλιών, ξυρίσματος, μασάζ, ζυγαριές, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και εκτυπωτές, φαξ, σταθερά και κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, μουσικά όργανα, λαμπτήρες φθορισμού, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά εργαλεία (εξαιρουμένων των μεγάλης κλίμακας σταθερών βιομηχανικών εργαλείων), πριόνια, τρυπάνια, ραπτομηχανές, εργαλεία για συγκολλήσεις, ψεκασμού, κοπής χόρτων ή άλλων εργασιών κηπουρικής, παιχνίδια και εξοπλισμός ψυχαγωγίας και αθλητισμού, βιντεοπαιχνίδια, ανιχνευτές καπνού, θερμοστάτες και άλλα.