Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών χαιρετίζουμε το πρόγραμμα του υποψηφίου Προέδρου, κ. Νικόλα Παπαδόπουλου για την ουσιαστική καταπολέμηση των έμφυλων διακρίσεων. Έχει έρθει η ώρα, με θεσμικές μεταρρυθμίσεις να φανεί έμπρακτα το ενδιαφέρον από την πλευρά της οργανωμένης πολιτείας για το θέμα αυτό.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κρίνουμε την πολιτική της απερχόμενης κυβέρνησης ως προς το θέμα της προώθησης της ισότητας των φύλων, πλήρως αποτυχημένη. Αποτυχία που προκύπτει από συνειδητή πολιτική επιλογή των κυβερνώντων. Χαρακτηριστική είναι άλλωστε η περίπτωση της αναπομπής -για τυπικούς λόγους- του νομοθετήματος που εισήγαγε θετικές διακρίσεις υπέρ της συμμετοχής γυναικών στα διοικητικά συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών. Για να μην υπενθυμίσουμε πως μόνο μια γυναίκα βρήκε άξια να συμμετέχει στο Υπουργικό του Συμβούλιο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και αυτή μόνο αφού προέκυψε κενωθείσα θέση.

Έχει έρθει η ώρα να αφήσουμε πίσω τις πολιτικές λογικές που θέλουν την ισότητα των φύλων να είναι ένα “οικογενειακό ζήτημα” και βεβαίως τους πολιτικούς εκφραστές αυτών των παρωχημένων, διχαστικών πολιτικών, δηλαδή την απερχόμενη κυβέρνηση.