Όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για συνέχιση της αθρόας απόδοσης “υπηκοοτήτων” στο ψευδοκράτος είναι εξαιρετικά ανησυχητικά. Μολονότι τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία φαίνεται αυτές οι κινήσεις να συνδέονται με τις επερχόμενες “εκλογές”, αφήνουν ένα μη αναστρέψιμο στίγμα στην αλλοίωση του πληθυσμού της Κύπρου. Αποτελούν ουσιαστικά δηλαδή συνέχεια του εποικιστικού προγράμματος που διαχρονικά υλοποιούν Τουρκία και κατοχικές αρχές.

Η Κυπριακή Δημοκρατία οφείλει με τα κατάλληλα διαβήματα σε διεθνές επίπεδο και κυρίως εντός της Ε.Ε. να αναδείξει τις επιπτώσεις που οι “πολιτογραφήσεις” θα έχουν, όχι μόνο στη μετά τη λύση εποχή έναντι του κυπριακού ελληνισμού, αλλά έναντι και των ίδιων των Τουρκοκυπρίων που μεταβάλλονται προοδευτικά σε μειονότητα. Αντ’ αυτού όμως δυστυχώς φαίνεται πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ασχολείται κυρίως με την προσπάθεια επανεκλογής τους, υποσχόμενος περίπου τα πάντα στους πάντες. Ακόμα και αν αυτό προϋποθέτει την αυτοαναίρεση του, όπως συνέβη κατά τη χθεσινή του ομιλία στην εκδήλωση της Επιτροπής Κατεχομένων Κοινοτήτων.

Φαίνεται πως το άγχος της επανεκλογής του κ. Αναστασιάδη είναι τόσο μεγάλο που δεν διστάζει να στραφεί ενάντια σε όσα ο ίδιος έκανε -και δεν έκανε- το τελευταίο διάστημα με τα γνωστά αποτελέσματα που συνεπάγονται.