Με μεγάλη έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι οι ολυμπιονίκες μας Ελένη Αρτυματά, Παύλος Κοντίδη, Μίλαν Τραΐκοβιτς, Απόστολος Παρέλλης, Γιώργος Αχιλλέως και Μάριος Γεωργίου ότι δεν είναι πλέον ανάμεσα στους αθλητές που χορηγούνται για την ολυμπιακή προετοιμασία τους για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, που θα διεξαχθούν το 2024.

Το μέλος της πολιτικής επιτροπής του Κινήματος και επαρχιακός γραμματέας Λεμεσού κ. Έτμοντ Χαγουίλα ανέφερε πως: «Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε πως η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή διορίζεται για να διαχειριστεί ένα ιερό έργο: την υποστήριξη των αθλητών μας ώστε να μπορούν να συμμετέχουν με αξιοπρέπεια στην μεγαλύτερη διεθνή αθλητική οργάνωση του κόσμου, ένα θεσμό που έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα. Είναι πραγματικά ιδιαίτερα απογοητευτική η στάση της επιτροπής απέναντι στους αθλητές που πάλεψαν τόσο σκληρά και εκπροσώπησαν την Κύπρο με αξιοπρέπεια στις μεγαλύτερες διοργανώσεις.

Οι δικαιολογίες περί περιορισμένου διαθέσιμου προϋπολογισμού είναι ακριβώς αυτές: δικαιολογίες! Είναι καθήκον της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής είναι να φροντίζει για τη στήριξη των αθλητών μας που έχουν την δυνατότητα να φέρουν στην Κύπρο μας ολυμπιακά μετάλλια. Αυτό περιλαμβάνει και την προσέλκυση χορηγιών που θα βοηθήσουν όλους τους αθλητές μας να επικεντρωθούν στην βελτίωση της απόδοσής τους και την άσκηση πίεσης προς το κράτος να παραχωρήσει επαρκή κονδύλια προς αυτό το σκοπό. Δεν περιορίζεται η ευθύνη τους στο να εκπροσωπούν την Κύπρο σε διεθνή φόρα και να παίρνουν το μηνιαίο τους επίδομα ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Ευελπιστούμε ότι η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή θα επανεξετάσει την απόφαση της και θα στηρίξει έμπρακτα και ουσιαστικά τους αθλητές, ως οφείλει να κάνει βάση των όρων εντολής της».