Με λύπη διαπιστώνουμε ότι αφού καθυστέρησε για σαράντα  μέρες να επανακαταθέσει το νομοσχέδιο – μετά την αρχική αντίδραση της πλειοψηφίας της Βουλής – η Κυβέρνηση φαίνεται να επιστρατεύει το όπλο του εκβιασμού και της απειλής προκειμένου να «πείσει» την αντιπολίτευση να μην προβεί στις αναγκαίες και εντός των συνταγματικών πλαισίων αλλαγές στο νομοσχέδιο για τις κυβερνητικές εγγυήσεις στις τράπεζες.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών υποχωρήσαμε τέσσερις φορές καταθέτοντας εισηγήσεις προκειμένου να συναντήσουμε τις θέσεις τις Κυβέρνησης. Αυτή στρεψοδικώντας και παλινδρομώντας κατάφερε να φέρει την οικονομία στην άκρη του γκρεμού. 

Θα αποσύρει λέει το νομοσχέδιο αν γίνουν αλλαγές. Σε μια τέτοια περίπτωση η ευθύνη θα είναι 100% δική της.

Πληροφοριακά η κατάθεση τροπολογιών από το Κίνημα Οικολόγων επί του νομοσχεδίου έγινε στις 21 Απριλίου 2020, δηλαδή πριν από τρεις βδομάδες (κι όχι πριν τρεις μέρες όπως ψευδώς ισχυρίζεται η Κυβέρνηση).

Οι μέρες που μεσολαβούν μέχρι την Τρίτη απαιτούν συναίνεση. Η Κυβέρνηση πρέπει να εγκαταλείψει την μονόπλευρη προσπάθεια της να υποστηρίξει τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων και των τραπεζών. Η αντιπολίτευση να περιοριστεί – δεδομένης της στάσης της Κυβέρνησης – σε τροπολογίες που δεν θα προκαλούν επιπλέον κόστος στα δημοσιονομικά και να είναι συμβατές με το σύνταγμα. 

Δεν είναι η ώρα για πείσματα, ρεβανσισμό και εξιθελικές συμπεριφορές.