Συμφωνά με δημοσιευμένες φωτογραφίες της παραλίας Παρασόλιας στο Κίτι Λάρνακας παρατηρούμε ίχνη χελώνας που βγήκε να γεννήσει τα αυγά της άλλα και ίχνη από τροχοφόρο όχημα (φωτογραφίες). Ας σημειωθεί το γεγονός ότι γύρω από την φωλιά της χελώνας υπάρχουν πολλά ίχνη από τροχοφόρα (φωτογραφία).

Είναι πραγματικά απαράδεκτη η συνήθεια κάποιων να οδηγούν τα αυτοκίνητα τους σε παραλίες. Η συνήθεια αυτή αποτελεί ποινικό αδίκημα. Αντί όμως να επιβάλλονται εξώδικες ποινές (πρόστιμο) σε όσους παρανομούν οδηγώντας τα αυτοκίνητα τους στις παραλίες, οι τοπικές αρχές κυνηγούν τους ιδιοκτήτες σκύλων που νόμιμα πλέον – μετά την πρόσφατη τροποποίηση της νομοθεσίας – βολτάρουν σε ακτές που δεν έχουν κηρυχθεί ως «παραλίες λουόμενων».

Καλούμε τους αρμόδιους να προβούν άμεσα στις ενέργειες που χρειάζεται για την προστασία της παραλίας και των φωλιών των χελωνών. Να σταματήσουν οι νυχτερινές βόλτες οχημάτων επί των παραλίων.  

Δεν είναι η πρώτη φορά που γινόμαστε δέκτες καταγγελιών για παραλίες στο Κίτι και στην γύρω περιοχή. Οι αρμόδιοι ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.kiti

Παραλία