Αποτροπιασμό και φρίκη προκαλεί περιστατικό που έλαβε χώρα σε επαρχία Λευκωσίας όπου άτομο έδεσε στο όχημά του σκύλο και το έσερνε σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας.

Ως ομάδα δράσης για τα ζώα του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, μιλήσαμε με αυτόπτη μάρτυρα η οποία μας ανέφερε ότι μετά την επέμβαση πολιτών κατάφεραν να σταματήσουν το όχημα. Ο σκύλος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της φρικτής αυτής πράξης και ευτυχώς συμπολίτες μας πήραν το σκυλάκι στον κτηνίατρο. Το άτομο που βασάνισε τον σκύλο τον παράτησε και έφυγε. Η όλη υπόθεση καταγγέλθηκε στην αστυνομία και διατάχθηκε έρευνα.

Η συντονίστρια της ομάδας δράσης για τα ζώα κ. Ανθή Μουζούρη ανέφερε «Για ακόμα μια φορά βρισκόμαστε μπροστά σε ακόμα μια εγκληματική πράξη απέναντι στα ζώα . Ζούμε το 2023 και όμως υπάρχουν νοοτροπίες άλλων εποχών που θεωρούν τα ζώα σκουπίδια.

Ζητούμε την άμεση διερεύνηση ενός ακόμα φρικιαστικού περιστατικού απέναντι στα ζώα και να τιμωρηθεί ο ένοχος όπως προνοεί η νομοθεσία.  Είναι άκρως συγκινητικό  το γεγονός ότι συμπολίτες μας ενδιαφέρθηκαν και έσωσαν τον σκύλο από βέβαιο θάνατο . Ευχάριστο επίσης είναι το γεγονός ότι άτομο ενδιαφέρθηκε να υιοθετήσει το σκυλάκι και να του δώσει την αγάπη που πραγματικά του αξίζει. Ευελπιστούμε πως επιτέλους θα υπάρξει σεβασμός απέναντι στα ζώα αν θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμένος λαός.