Μετά από τη σημερινή ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, για το θέμα της λειτουργίας ασφαλτικών εργοστασίων στις επηρεαζόμενες περιοχές ιδαλίου και Τσερίου αποφασίστηκε όπως η διαδικασία μετακίνησης ξεκινήσει άμεσα με χρονοδιάγραμμα εντός περιόδου οκτώ μηνών.

Φαίνεται να δικαιώνεται ο αγώνας των παιδιών, γονιών και κατοίκων  στο Δάλι για τη μετακίνηση των ασφαλτικών εργοστασίων που βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση από το σχολείο τους αλλά και τις κατοικίες.

Ευελπιστούμε αυτή τη φορά να μην καθυστερήσει και άλλο η μετακίνηση των ασφαλτικών εργοστασίων καθώς η κατάσταση με τα ασφαλτικά έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι κάτοικοι καθημερινά υποφέρουν από τις έντονες οσμές και την αποπνικτική ατμόσφαιρα που επικρατεί στην περιοχή λόγω των ασφαλτικών εργοστασίων.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχει καταθέσει πρόταση νόμου που αφορά τα ασφαλτικά εργοστάσια και περιμένει από τα άλλα κόμματα να υποστηρίξουν την πρόταση αυτή.

Ήρθε η ώρα της άμεσης δράσης και όχι των κούφιων λόγιων. Το Κίνημα Οικολόγων αναμένει άμεσες ενέργειες από τους αρμόδιους για αποκατάσταση της αυθαιρεσίας και διασφάλιση της υγείας των ανθρώπων.