Η στάση που τήρησε ο δικηγόρος κ. Ανδρέα Πιττάτζη ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για τα χρυσά διαβατήρια, αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού για αποδόμηση του ντοκιμαντέρ του Al Jazeera, το οποίο στάθηκε αφορμή για συνταρακτικές αποκαλύψεις που εξέθεσαν την Κύπρο και την κυβέρνηση Αναστασιάδη.

Ο κ. Πιττάτζης με το ευρέως γνωστό “This is Cyprus” προσπαθεί να μας πείσει πως αυτά που παρακολουθήσαμε στις οθόνες μας δεν ήταν τίποτα άλλο από μια καλή παράσταση από την πλευρά του για να “αλιεύσει πληροφορίες” αλλά και ένα καλοστημένο μοντάζ εκ μέρους του καναλιού.

Το μόνο θετικό στοιχείο στη χθεσινή κατάθεση του κ. Ανδρέα Πιττάτζη, είναι το γεγονός πως μίλησε ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής και δεν επέλεξε τον κανόνα της μαφιόζικης σιωπής  όπως τους συμπρωταγωνιστές του κ. Συλλούρη και Τζιοβάννη.

Ο κ. Πιττάτζης δεν κατάφερε όμως να εξηγήσει την σχέση που έχουν οι άγγελοι με τον Θεό και τον Διάβολο. Δεν κατάφερε ή δεν θέλησε να εξηγήσει πως και πόσες φορές άλλαξε ονόματα «επενδυτών» προκειμένου να αποφύγουν τον ούτως ή άλλως ανύπαρκτο σχεδόν έλεγχο – που γινόταν μέσω google όπως μας είπαν οι κυβερνητικές υπηρεσίες – και έναντι ποιων διευκολύνσεων και από ποιους; Δεν ξεκαθάρισε την σχέση του με τους Τζιοβάννη – Συλλούρη, επικαλούμενος το δικηγορικό απόρρητο.

Στην ουσία ο κ. Πιττατζης ένωσε τη φωνή του με εκείνα τα πολιτικά κόμματα που ακόμα μιλούν για σκευωρία εκ μέρους του αραβικού καναλιού και ψάχνουν «ψύλλους στα άχυρα», όταν η τεράστια δοκός της διαφθοράς και της διαπλοκής μας έχει βγάλει το μάτι. Είναι ξεκάθαρο ότι η προσπάθεια αποδόμησης του ντοκιμαντέρ του Al Jazeera έχει στόχο την απενοχοποίηση των ενόχων αυτού του εγκλήματος κατά της Κύπρου.