Η ωραιοποίηση της κατάστασης από την κυβέρνηση Αναστασιάδη λόγω εκλογών θα οδηγήσει σε νέα κρίση.

Ως περίεργη χαρακτηρίζει την ανάκαμψη που παρουσιάζεται στην κυπριακή  οικονομία το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο,τονίζοντας ότι ναι μεν οι αριθμοί παρουσιάζονται να ευημερούν από την μία, το τραπεζικό σύστημα παρουσιάζεται να μην έχει ανάγκη για ELA όμως τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι με τεχνητό τρόπο καλυπτόμενα, από νέες θυγατρικές εταιρίες, ενώ το εμπορικό ισοζύγιο -που επηρεάζει και το εξωτερικό χρέος-  διογκώνεται. 

Είναι πιο απλά φανερή η ανησυχία του Δ.Ν.Τ. ότι έχουμε επανάληψη του φαινομένου  «Χάρη δώστα όλα» που σίγουρα θα επαναφέρει τους  εφιάλτες στο σημείο του κύκλου της μείωσης μισθών συντάξεων και κουρέματος.

Σταθερή αναπτυξιακή οικονομική πολιτική  σε σταθερή βάση δεν υπάρχει ούτε για δείγμα. Όλα τα θετικά πρόσημα της οικονομίας στηρίζονται σε εφήμερες πολιτικές πχ την παροχή κατά χάριν υπηκοότητας, την επιδοτούμενη είσπραξη φόρων, ακίνητα που παρουσιάζονται μετά από εκποιήσεις σαν  τραπεζικά κεφάλαια, μεγάλα έργα υποδομών που μόλις τελειώσουν κοκ .Είμαστε δηλαδή στο ίδιο έργο θεατές. 

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο κ. Αναστασιάδης μοιράζει ότι έχει και δεν έχει στην οικονομία γιατί γνωρίζει την πεπατημένη του κουρέματος μόνο και μόνο για να ξανακάνει ένα προεδρικό κύκλο χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι αυτός έχει κλείσει. Ο κύπριος πολίτης γνωρίζει πως όποιος ξεχνά την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει.