Αγαπητοί μου συνοικολόγοι,

Όπως ήδη έχετε πιθανόν ενημερωθεί, κατέρχομαι ως υποψήφια δήμαρχος στον Δήμο Αγλαντζιάς, με την στήριξη του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών. Η έκτακτη χηρεία της θέσης του δημάρχου της Αγλαντζιάς δημιουργεί επιπλέον πίεση σε ένα Δήμο που έχει ήδη υποστεί σοβαρότατες αποκοπές κονδυλίων και θέσεων προσωπικού τα τελευταία 15 χρόνια. Προσμετρώντας τις θέσεις και αξιώσεις μας από τον Δήμο, λήφθηκε η συλλογική απόφαση να στηριχθεί η υποψηφιότητα μου ώστε να παλέψουμε για όσα αξιώνουμε να γίνουν στον Δήμο Αγλαντζιάς. Η υποψηφιότητα μου συνδυάζει βαθιά τεχνοκρατική γνώση με απύθμενο πάθος για θετική αλλαγή, που θα αφιερωθούν αποκλειστικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και ευημερίας των κατοίκων της Αγλαντζιάς.

Είναι ελάχιστος ο χρόνος που θα έχει ο νέος δήμαρχος για να ολοκληρώσει σημαντικά έργα βασικής υποδομής πριν την εφαρμογή της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης. Έχει ήδη τεθεί ένα σημαντικό στοίχημα από τον Δήμο, με την υιοθέτηση πιλοτικού προγράμματος συλλογής σκουπιδιών με την μέθοδο «πληρώνω όσα πετώ» (PAYT) και την επικείμενη επέκτασή του σε όλο τον Δήμο από την 1η Ιανουαρίου 2020, και θέλουμε να το δούμε να εφαρμόζεται με επιτυχία ώστε να αποτελέσει το μοντέλο διαχείρισης οικιακών αποβλήτων για όλη την Κύπρο.

Ο τριαντάχρονος αγώνας μας για αποτροπή της διέλευσης λεωφόρου διαμέσου των δύο εθνικών πάρκων (Αθαλάσσας και Ακαδημίας) βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, αφού υπάρχει πρόθεση για κατάληξη σε τελικούς σχεδιασμούς και υπογραφής συμβολαίων υλοποίησης εντός του 2020, και θα γίνει κάθε προσπάθεια για αποτροπή υλοποίησης του έργου. Το Σκαλί και η περιοχή του ιστορικού πυρήνα της Αγλαντζιάς έχουν παραμεληθεί πολύ και υποδομές που θα μπορούσαν να βοηθούν στην προβολή και παραγωγή πολιτισμού έχουν αφεθεί σε αδράνεια και στο έλεος του χρόνου και των στοιχείων της φύσης. Ο δε δήμος δεν ανταποκρίνεται ικανοποιητικά στα αιτήματα των δημοτών για παροχή υπηρεσιών και άμεσης εξυπηρέτησης, όχι μόνο λόγω έλλειψης προσωπικού αλλά και λόγω έλλειψης υλικοτεχνικής και ηλεκτρονικής υποδομής.

Το όραμα μας είναι να παρέχει ο δήμος υπηρεσίες εξυπηρέτησης του πολίτη, πέραν από τις τυπικές που αφορούν τα θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης. Θέλουμε να αποτελεί την γέφυρα που θα συνδέει τους δημότες μας με την κεντρική κυβέρνηση ώστε να υπάρχει τάχιστη και ποιοτική εξυπηρέτηση των πολιτών, χωρίς ταλαιπωρία και τεράστιο κόστος σε χρόνο και χρήμα.

Ζητώ την βοήθειά σας για να περάσουμε τα μηνύματα της οικολογίας, της βιώσιμης ανάπτυξης και της κοινωνικής αλληλεγγύης που εκπροσωπούμε διαχρονικά. Απευθύνομαι στον κάθε ένα από εσάς, είτε είστε δημότης Αγλαντζιάς είτε όχι, να βοηθήσετε σε αυτή την προσπάθεια μας να γνωστοποιήσουμε τις θέσεις και τις προτεραιότητες που έχουμε ως Κίνημα για τα θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης και ανάπτυξης, αλλά και για την καλύτερη εφαρμογή των κανόνων χρηστής διοίκησης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Σας ζητώ να παλέψουμε πλάι-πλάι για αυτό το κοινό μας όραμα. Για ένα ολοπράσινο, προσβάσιμο για όλους τους συμπολίτες μας Δήμο, που θα προσφέρει άρτιες και σύγχρονες υπηρεσίες στους δημότες και φιλοξενούμενους του.

Την Κυριακή 2 Αυγούστου ψηφίζουμε για πράσινη αλλαγή!

Με εκτίμηση,

Έφη Ξάνθου

Υποψήφια Δήμαρχος Αγλαντζιάς

99879266, [email protected]

unnamed