Η Πρόεδρος των Πρασίνων Ευρωβουλευτών κα Σκα Κέλερ από την Γερμανία, σε δηλώσεις της στο Ελλαδικό κανάλι OPEN αναφέρθηκε στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας απέναντι στις γειτονικές της χώρες (Ελλάδα και Κύπρος) και υποστηρίζει την επιβολή γερμανικού και ευρωπαϊκού εμπάργκο όπλων στην Τουρκία. Επίσης εισηγείται το πάγωμα της τελωνειακής και ενταξιακής διαδικασίας για την Τουρκία.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών χαιρετίζουμε τις δηλώσεις της Σκα Κέλερ και τις θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικές, αφού οι Γερμανοί Πράσινοι σημειώνουν συνεχείς εκλογικές επιτυχίες, καθώς όχι μόνο αναδείχθηκαν πρώτο κόμμα στις πρόσφατες εκλογές στη Βάδη – Βυρτεμβέργη για τρίτη συνεχή φορά, αλλά ταυτόχρονα  αύξησαν το ποσοστό τους κατά 2,1% στο 32,4%.

Η νέα αυτή νίκη των Γερμανών πρασίνων, δείχνει πως οι πολίτες επιτέλους κατάλαβαν πως η πράσινη επιλογή είναι η μόνη για την επίτευξη της ευημερίας. Μια πολιτική που επίκεντρο της έχει το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Μια πολιτική μακριά από διαπλοκή, διαφθορά και τα κέρδη εις βάρος του περιβάλλοντος.

Η άνοδος των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο και σε σημαντικές ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία τους καθιστά πλέον ένα σημαντικό παράγοντα διαμόρφωσης πολιτικών που μας αφορούν, ακόμα και στο παραδοσιακά μείζων πολιτικό θέμα του Κυπριακού.