Με την κυβέρνηση να φαίνεται να  γυρνάει την πλάτη σε περιοχές ορεινών και ημιορεινών περιοχών το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών φέρνει για άλλη μια  φορά στην επιφάνεια το θέμα της παραίτησης της  Σχολικής Εφορείας Σολέας.

Η απουσία στρατηγικών από μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ώστε να υπάρξει πολιτική απόφαση για τη συνέχιση της βιωσιμότητας των απομονωμένων σχολείων, μειώνει τις οποίες προσπάθειες έγιναν για να έχουν οι περιοχές αυτές τον σεβασμό που τους αξίζει.

Απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της Kοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κυριάκο Χατζηγιάννη, ο Πρόεδρος Κινήματος, κ. Γιώργος Περδίκης επεσήμανε την απειλή ερήμωσης της υπαίθρου και ζήτησε όπως το θέμα τεθεί άμεσα προς συζήτηση.

Να θυμίσουμε ότι  η Σχολική Εφορεία Σολέας, μετά από συνεχείς συναντήσεις και γραπτές επιστολές προς το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού εξέφραζε τις ανησυχίες της σχετικά  με την φθίνουσα πορεία στην οποία οδηγείται το σχολείο. Ανάμεσα σε άλλα, είχε ζητήσει την αναβάθμιση του στίβου και του γηπέδου για τους  μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Σολέας.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να σχεδιάσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για στήριξη των εκπαιδευτικών υποδομών στην ευρύτερη περιοχή της υπαίθρου και ιδιαίτερα στην περιοχή της Σολιάς.