Η κατά δήλωση Καδή, κάλυψη που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παρέχει στον Υπουργό Παιδείας, αναφορικά με το φιάσκο των εξετάσεων εκπαιδευτικών και τη διαρροή των θεμάτων, τον καθιστά πολιτικά συνυπεύθυνο.

Αντί ο Πρόεδρος να ζητήσει ευθύνες για τη διαρροή που θέτει εν αμφιβόλω ολόκληρη την εξεταστική διαδικασία, ως πιθανώς διαβλητή, σπεύδει να καλύψει τον υπουργό του και να προωθήσει κονδύλι για την εκ νέου μεταφορά των υποψηφίων. Τις ευθύνες των Υπουργών και των λειτουργών του Υπουργείου τις πληρώνουν λοιπόν, εκτός από τους εξεταζόμενους, το δημόσιο και οι φορολογούμενοι πολίτες.

Το γεγονός της διαρροής, δεν θα σκεπαστεί όσα ευφάνταστα επιχειρήματα περί προβοκάτσιας και αν εμπνευστεί το κυβερνητικό επιτελείο, όσα χρήματα και αν δεσμευτούν για την επανάληψη της διαδικασίας. Όσα συνέβησαν είναι μια αποτυχία της κυβέρνησης που πλήττει την αξιοπιστία του θεσμού των εξετάσεων και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι να αποδοθούν ευθύνες.

Υπενθυμίζουμε ότι με αίτημα του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, όλοι όσοι ενεπλάκησαν στη θεματοθέτηση έχουν υπογράψει υπεύθυνη δήλωση αναφορικά με τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Ελπίζουμε, μετά την καταφανή παραβίασή