Μέσα στο πλαίσιο των δράσεων για την παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων (4 Απριλίου) αντιπροσωπεία υποψηφίων του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών συνοδευόμενη από μέλη και τον βουλευτή του κινήματος κ. Γιώργο Περδίκη πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη σε καταφύγιο αδέσποτων ζώων στην Κοκκινοτριμιθία.

Αύριο Κυριακή στις Φοινικούδες στην Λάρνακα θα παρευρεθεί ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου μαζί με αντιπροσωπεία και τους υποψηφίους Λάρνακας για να παραδώσουν στους πολίτες βιοδιασπώμενα γάντια για να παίρνουν στην βόλτα τους, μαζί με το αγαπημένο τους κατοικίδιο. Εδώ και χρόνια, η ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί από τις δυνάμεις της Οικολογίας στην Κύπρο ως ημέρα υιοθεσίας αδέσποτων ζώων.

Το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων τα τελευταία χρόνια παίρνει μεγάλες διαστάσεις, αφού δυστυχώς πολλοί άνθρωποι – που μόνο ως ανεύθυνοι μπορούν να χαρακτηριστούν – εγκαταλείπουν τα κατοικίδια τους. Οι υπολογισμοί των φιλοζωικών οργανώσεων αναφέρονται σε εκατοντάδες χιλιάδες αδέσποτα ζώα, στοιχείο που αποδεικνύει την έλλειψη ενημέρωσης και υπευθυνότητας πολλών Κυπρίων.

Δυστυχώς εκτός από την εγκατάλειψη ζωών υπάρχει και το πολύ σοβαρό ζήτημα με περιστατικά κακοποίησης και θανάτωσης ζώων, γεγονότα για τα οποία ως Οικολόγοι λαμβάνουμε πολλές καταγγελίες.

Εδώ και χρόνια φωνάζουμε και καλούμε τους αρμόδιους να δημιουργήσουν επιτέλους μια πραγματική «Αστυνομία των Ζώων». Πρέπει άμεσα να δημιουργηθεί ένα φιλοζωικό σώμα με αστυνομικές εξουσίες – που να ασχολείται αποκλειστικά με τα φαινόμενα βάρβαρης μεταχείρισης των ζώων και όχι να μετονομαστεί ένας αριθμός αστυνομικών που ήδη είχαν αναλάβει ως επιπρόσθετο καθήκον τις καταγγελίες για κακομεταχείριση ζώων.