Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, καταδικάζουμε τα χθεσινοβραδινά έκτροπα που έλαβαν χώρα στις κτηριακές εγκαταστάσεις του συγκροτήματος ΔΙΑΣ αλλά και την επίθεση κατά αστυνομικών και τον τραυματισμό τους έξω από το Προεδρικό Μέγαρο. Η ελεύθερη έκφραση της αντίθετης άποψης αποτελεί συστατικό της Δημοκρατίας. Ωστόσο, η πρόκληση φόβου, η καταστροφή περιουσιών, ο τραμπουκισμός και η επίθεση σε δημοσιογράφους, δεν αποτελούν τρόπο έκφρασης της αντίθετης άποψης αλλά απειλή προς την ελευθεροτυπία και μια μορφή ανεπίτρεπτης βίας.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου δήλωσε πως, «Καταδικάζουμε τέτοιου είδους πράξεις και αναμένουμε από τις αρχές του κράτους να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για να τιμωρηθούν οι εμπλεκόμενοι. Οι λειτουργοί του Τύπου πρέπει να συνεχίσουν να εξασκούν το λειτούργημά τους χωρίς φόβο».

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, εκφράζουμε τη συμπαράστασή του και τη στήριξή του προς τους εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα.