Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές πραγματοποιεί αύριο Πέμπτη 13 Μαΐου 2021 στις 11 πμ στη Δημοσιογραφική Εστία, δημοσιογραφική διάσκεψη με θέμα «Η διαφθορά πλήττει σοβαρά το περιβάλλον».

Την παρουσίαση θα κάνει ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου.

Η παρουσίαση εστιάζεται στη σύνδεση των πολλών και σημαντικών περιβαλλοντικών σκανδάλων  των τελευταίων χρόνων με την πολιτική των χρυσών διαβατηρίων.

Η προσπάθεια για κέρδος δεν σταμάτησε μπροστά στην ανάγκη για προστασία του φυσικού πλούτου του νησιού μας καταστρέφοντας βιότοπους, προστατευόμενες περιοχές «Natura 2000», ακτές, παραλίες, δάση κλπ.

Τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που εμπλέκονταν στην κομπίνα με τα χρυσά διαβατήρια, είχαν τόσο ισχυρές  πολιτικές πλάτες (σχέσεις με πολιτικά κόμματα και υψηλά πολιτικά πρόσωπα) που κατάφερναν να παρακάμπτουν ή να ισοπεδώνουν την ούτως ή άλλως αδύναμη περιβαλλοντική νομοθεσία.

Τα παραδείγματα είναι πολλά και κάποια από αυτά θα παρουσιαστούν αύριο στη δημοσιογραφική διάσκεψη, με ντοκουμέντα και φωτογραφίες.

Σας περιμένουμε αύριο να τα πούμε από κοντά.