Συμμετέχουμε στην πορεία της Συμμαχίας ενάντια στην ακροδεξιά, τον φασισμό και τον ρατσισμό

Κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου, εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού. Μια μέρα ορόσημο για την εξάλειψη κάθε μορφής ρατσισμού, που μαστίζει ακόμα την κοινωνία μας.

Ο ρατσισμός είναι ένα φαινόμενο διαχρονικό και δυστυχώς παραμένει επίκαιρο. Αγγίζει τον καθένα και την καθεμιά από εμάς με προεκτάσεις που μπορούν να αποβούν ανεξέλεγκτες, αν δεν λαμβάνονται μέτρα αντιμετώπισης του φαινομένου.

Στην Κύπρο, παρουσιάζεται αρκετά έντονα τα τελευταία χρόνια άνοδος της ακροδεξιάς και του ρατσισμού, κυρίως ως αποτέλεσμα της κακής διαχείρισης του μεταναστευτικού και των φαινομένων απαξίωσης της πολιτικής και των πολιτικών. Οι αρχές της ισότητας και του αλληλοσεβασμού, πρέπει να είναι στο επίκεντρο οποιασδήποτε πολιτικής σχετίζεται με τους πιο πάνω πυλώνες, ώστε να επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το σύνολο της κοινωνίας.

Σε μια κοινωνία όπου υπάρχει ρατσισμός, προκύπτουν προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν όλοι οι πολίτες, ενώ οι συνθήκες και η ποιότητα ζωής επιδεινώνονται. Ιδιαίτερα προβληματίζει το γεγονός πως σε εποχές κρίσης παρατηρούμε τα φαινόμενα του εθνικισμού και της ξενοφοβίας να αναβιώνουν τόσο στην Ευρώπη όσο και σε διεθνές επίπεδο. Αυτό δυστυχώς θα συνεχιστεί, όσο δίνεται βήμα και εξουσία σε ρατσιστικά και φασιστικά κινήματα.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, διαχρονικά τασσόμαστε ενάντια στο φαινόμενο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και θεωρούμε ότι πρωτίστως ο καθένας ξεχωριστά πρέπει να αντισταθεί στο νοσηρό και επικίνδυνο αυτό φαινόμενο.

Αυτός είναι και ο λόγος που σήμερα, Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024, αντιπροσωπεία των Οικολόγων με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Περδίκη, θα συμμετέχει στην πορεία της Συμμαχίας ενάντια στην ακροδεξιά, τον φασισμό και τον ρατσισμό, (στην οποία ως Κίνημα συμμετέχουμε) και η οποία θα αρχίσει στις 5:00μ.μ. από την πλατεία Σολωμού και θα καταλήξει στην Φανερωμένη.