Στις 22 Μαΐου κάθε χρόνο γιορτάζουμε την Παγκόσμια ημέρα βιοποικιλότητας η οποία καθιερώθηκε το 1993 από τα Ηνωμένα Έθνη για την καλύτερη κατανόηση και ευαισθητοποίηση σε θέματα βιοποικιλότητας.

Η ημέρα βιοποικιλότητας μας υπενθυμίζει ότι η ποικιλία των ζωικών και φυτικών ειδών είναι ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη ύπαρξη και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η Κύπρος φιλοξενεί πολλά είδη ζώων και φυτών, μεταξύ των οποίων κάποια είδη που στην εποχή μας κινδυνεύουν να εξαφανιστούν όπως και άλλα μικρότερα είδη όπως έντομα κλπ.

Δυστυχώς εξαιτίας των ανθρώπινων δραστηριοτήτων και της υποβάθμισης των βιοτόπων ολοένα και περισσότερα είδη πτηνών, φυτών και ζώων της Γης οδεύουν προς εξαφάνιση.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, θεωρούμε πως η βιοποικιλότητα είναι η ποικιλία της ζωής στη Γη. Δυστυχώς η ρύπανση του περιβάλλοντος, και η καταστροφή του μείωσε δραματικά την βιοποικιλότητα σε ολόκληρο τον πλανήτη. Είναι σημαντικό όλοι/όλες να δράσουμε για να σώσουμε τον πλανήτη μας και το περιβάλλον.