Στις 25 Μαρτίου εξυμνούμε και τιμούμε όπως και κάθε χρόνο τη θυσία των προγόνων μας για την Πατρίδα και την Ελευθερία.

Οι αγωνιστές του 1821 διεκδίκησαν την ελευθερία τους αψηφώντας την υπεροπλία του δυνάστη και κόντρα, στις διεθνείς συγκυρίες. Ξεσηκώθηκαν υπερασπίζοντας τις ιδέες της Μεγάλης Επανάστασης με μεγάλο σθένος και πίστη, και έγιναν παγκόσμιο σύμβολο ελευθερίας για την εποχή τους και αιώνιο για όλους τους Έλληνες.

Ο ξεσηκωμός των Ελλήνων του 1821 για ελευθερία και ανεξαρτησία πρέπει να αποτελεί σημείο αναφορά για τους σημερινούς αγώνες.

Οι σημερινοί Έλληνες οφείλουν να συνεχίσουν τον αγώνα για την Ελευθερία, την Δικαιοσύνη και την Ανεξαρτησία , στον δρόμο για την πρόοδο και την ευημερία.

Εντούτοις, η 25 Μαρτίου πρέπει να αποτελεί φωτεινό φάρο στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος, αφού ισχύουν τα ίδια δεδομένα αγώνα και διεκδίκησης. Οι Τούρκοι συνεχώς εμφανίζονται όλο και πιο προκλητικοί, ιδίως μετά και τις ενέργειες εντός της κυπριακής ΑΟΖ και το άνοιγμα μέρους των Βαρωσιών.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και ζητάμε από την Κυπριακή ηγεσία να αντισταθεί απέναντι στις προκλητικές απαιτήσεις της Τουρκίας. Αυτό που θέλουμε είναι μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού το ταχύτερο δυνατόν.