Συμπληρώνονται φέτος 45 χρόνια χωρίς τον Δρ. Ιχσάν Αλή, του εμβληματικού αυτού ανθρώπου που ακούραστα εργάστηκε για μια Κύπρο, κοινή πατρίδα όλων των πολιτών της.

Η συνεπής στάση του Δρ. Ιχσάν Αλή, αλλά και η ουσιαστική του ανάλυση για τα αίτια του Κυπριακού αποτελούν εφαλτήριο για τη διεκδίκηση μιας πραγματικής λύσης, που θα προτάσσει το δικαίωμα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων να ζήσουν ειρηνικά, μαζί σε μια κοινή κοινωνία και οικονομία, χωρίς εθνικούς και θρησκευτικούς διαχωρισμούς.

Εις μνήμη και τιμή του Δρ. Ιχσάν Αλή, την Τετάρτη 08 Νοεμβρίου στις 09:00 π.μ. η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του, στην Πάφο. Εκ μέρους του Κινήματος θα παραστούν στελέχη μέλη και φίλοι του Κινήματος.

Είναι υποχρέωση μας απέναντι στη μνήμη του αλλά και στους αγώνες των Κυπρίων Ελλήνων και Τούρκων να απαιτήσουμε την απελευθέρωση του νησιού μας από την Τουρκική κατοχή, αλλά και την επανένωση λαού και κοινωνίας, σε ένα ενιαίο, ελεύθερο και δημοκρατικό κράτος, χωρίς προστάτες και εγγυητές και χωρίς ρατσιστικούς διαχωρισμούς.