Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών συνεχίζουμε να στηρίζουμε τη γυναίκα και τον αγώνα της μέσα στο χρόνο. 

Αφορμή για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ήταν η εξέγερση των γυναικών που εργάζονταν στα εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη υπό απάνθρωπες συνθήκες, που πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαρτίου 1857.

Οι γυναίκες εργάζονταν επί 15 ώρες την ημέρα, ενώ οι άνδρες είχαν δεκάωρο ημερομίσθιο και δεν είχαν διπλές δουλειές ταυτόχρονα. Παράλληλα, γεννούσαν και μεγάλωναν παιδιά, συχνότατα άρρωστες και φυματικές και η ζωή τους κατά κανόνα δεν ξεπερνούσε την ηλικία των 40 ετών.

Διάφορες γυναικείες οργανώσεις είχαν αρχίσει να τιμούν την ηρωική εξέγερση του 1857, μέχρις ότου το 1975 επιτέλους ανακηρύχθηκε επισήμως από τον ΟΗΕ η 8η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Έχει περάσει περισσότερος από ένας αιώνας από τότε και δεν έχει επιτευχθεί η ισότητα μεταξύ γυναικών και αντρών. Με τις συνθήκες παγκόσμια οικονομικής κρίσης που επικρατούν την τελευταία σχεδόν δεκαετία, η γυναίκα πλήττεται κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά.

Σε όλα ανεξαιρέτως τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης το ποσοστό απασχόλησης των γυναικών εξακολουθεί να παραμένει χαμηλότερο από το ποσοστό απασχόλησης των αντρών. Η μισθολογική ανισότητα συνεχίζεται συνοδεύοντας τις αποδοχές των γυναικών σε όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας, με αποτέλεσμα να συρρικνώνει ακόμα και το ύψος των συντάξεων τους.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ενστερνιζόμαστε και προωθούμε την πράσινη ανάπτυξη που θα αποτελέσει πύλωνα για την αντιμετώπιση των κρίσιμων οικονομικών ζητημάτων και για να επέλθει η ισότητα μεταξύ των δύο φύλων σε όλους του τομείς της κοινωνίας.

Πρώτο μέλημα της πολιτείας, που φαίνεται να έχει αποτύχει, θα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες όπως η ενδοοικογενειακή βία, η εμπορία προσώπων, η κοινωνική ανισότητα, με μηχανισμούς οι οποίοι θα μπορέσουν επιτέλους να αντιμετωπίσουν τα διαχρονικά αυτά προβλήματα τα οποία δυστυχώς λόγω της κρίσης έχουν πολλαπλασιαστεί.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τη γυναίκα και τον αγώνα της μέσα στο χρόνο.

Η Γυναικεία Κίνηση Οικολόγων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα “Γυναίκα και Κοινωνικές Επιχειρήσεις”, τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 και ώρα 19:30, στη Δημοσιογραφική Εστία.

Για περισσότερες πληροφορίες στο 22 518787 και στο: https://www.facebook.com/events/255711474872306/?active_tab=about