Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε το αυτονόητο. Ότι μετά το φιάσκο της Δευτέρας στις εξετάσεις των Νέων Ελληνικών θα ακολουθήσει Β’ Σειρά εξετάσεων στις 31 Ιανουαρίου.

Ταυτόχρονα όμως ανακοινώθηκε ότι το Υπουργείο «Θα προχωρήσει σε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες οι μαθητές/μαθήτριες αποχώρησαν αντί να συμμετάσχουν στη γραπτή εξέταση».

Φαίνεται ότι ο κύριος Προδρόμου, μέσα από την όλη αναστάτωση που προκλήθηκε, και τη θετική ανταπόκριση εκπαιδευτικών και παιδιών μέσα σε αυτός το χάος, επιλέγει τη στοχοποίηση όσων δεν συμμετείχαν στην γραπτή εξέταση. Και ενώ εκπαιδευτικοί και παιδιά δοκιμάζονται μέσα από τις πολλές αντιξοότητες των εξετάσεων η έγνοια του Υπουργού είναι να ανακοινώσει τη διεξαγωγή έρευνας προκαλώντας επιπρόσθετη αναστάτωση. Για μία ακόμη φορά ο κύριος Προδρόμου αποδεικνύει πως δεν μπορεί να αφουγκράζεται τα πραγματικά προβλήματα και τις αγωνίες παιδιών και εκπαιδευτικών. Ούτε μπορεί να κατανοήσει τη συναισθηματική φόρτιση των παιδιών που ξεκίνησαν να γράφουν την εξέταση και τους πήραν το γραπτό στη μέση.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, καλούμε τον κ. Πρόδρομου να ασχοληθεί με τις τρύπες του Συστήματος όπως αυτές διαφάνηκαν την Δευτέρα. Να αφήσει στην ησυχία τους τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς να ολοκληρώσουν την εξεταστική διαδικασία.

Ταυτόχρονα, σημειώνοντας ότι οι απουσίες καταγράφονται ουσιαστικά σε τρία μόνο μεταξύ συνόλου 63 σχολείων, το Υπουργείο θα προχωρήσει σε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες οι μαθητές/μαθήτριες αποχώρησαν αντί να συμμετάσχουν στη γραπτή εξέταση.