Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Κύπρο είναι καλύτερο το μισθολογικό περιβάλλον για το 2020. 

Μπορεί η έρευνα της κρατικής στατιστικής υπηρεσίας να αναφέρεται σε αυτά τα στοιχεία όμως σύμφωνα με μια άλλη έρευνα του «European Trade Union Institute» αναφέρεται πως σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν μειωθεί δραματικά οι μισθοί στην Κύπρο ενώ η ίδια η έρευνα μας βρίσκει μεταξύ 6 χωρών της Ευρώπης που οι αμοιβές τους είναι μειωμένες. Μπορεί οι μισθοί όπως λένε να αυξήθηκαν άλλα σε σχέση με το 2010 είναι 7% πιο χαμηλοί οι μισθοί φέτος.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε επιτακτική ανάγκη την εφαρμογή ενός δίκαιου κατώτατου μισθού έτσι ώστε να μην επιτρέπει σε εργοδότη να πληρώνει αυθαίρετα και όσα θέλει τους υπαλλήλους του εκμεταλλευόμενος τη θέση ισχύος του. 

Πιστεύουμε ακράδαντα πως η εξέλιξη αυτή θα τερματίσει την σημερινή εκμετάλλευση που υφίστανται πολλοί εργοδοτούμενοι διαφόρων επαγγελμάτων, οι μισθοί των οποίων σε κάποιες περιπτώσεις είναι εξευτελιστικά χαμηλοί.

Πόσες έρευνες πρέπει να διεξαχθούν ακόμα για να αντιληφθεί η Κυβέρνηση πως είναι υποχρέωση της – μετά από διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς – να ορίζει κατώτατο εθνικό μισθό;