Το Κίνημα  Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταδικάζει , το νέο περιστατικό κακοποίησης ζώου και ζητάει να εξαντληθεί όλη η αυστηρότητα του νόμου, στις περιπτώσεις κακοποίησης ζώων.

Σοβαρή διάσταση έχουν πλέον λάβει τα περιστατικά κακοποίησης ζώων στην Κύπρο, ανάλογες  πράξεις σε περιπτώσεις ευρωπαϊκών χωρών, αντιμετωπίζονται από τη νομοθεσία ως εγκλήματα και τιμωρούνται με βαριές ποινές. Σε αρκετές περιπτώσεις οι δράστες τέτοιων εγκλημάτων έχουν οδηγηθεί στη φυλακή.

Είναι επιτακτική ανάγκη να αυξηθούν οι ποινές που θα  επιβάλλουν τα Επαρχιακά Δικαστήρια. 
 Δυστυχώς, η Κυπριακή εμπειρία δεν μας ικανοποιεί. Έστω και αν καθυστερημένα οδηγούνται πλέον κάποιες λιγοστές υποθέσεις ενώπιον των δικαστηρίων, αλλά δυστυχώς εκεί συχνά, μολονότι διαπιστώνεται η παράβαση των νόμων, οι ποινές που επιβάλλονται δεν μπορούν να χαρακτηριστούν αποτρεπτικές για επόμενες ανάλογες πράξεις.
 «Ζητάμε  να λειτουργήσει αστυνομία για τα ζώα». Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών  κ. Γιώργος Περδίκης σε δηλώσεις του ανάφερε :   Απίστευτο να ζούμε σε μια κοινωνία που να φέρονται με τέτοιο βασανιστικό και σαδιστικό τρόπο στα ζώα όπως είναι επίσης ανεκδιήγητο  να ψάχνει η Αστυνομία τον άνθρωπο που έχει οδηγήσει το σκύλο στην εξαθλίωση και να μην υπάρχει  ένας φορέας που να έχει τις εξουσίες και την ευαισθησία να επεμβαίνει σε τέτοιου είδους θέματα. Αυτό που ζητάμε επιτακτικά εδώ και χρόνια είναι απλό : Αστυνομία για τα ζώα . Φαίνεται  να είναι η μόνη λύση για τέτοιου  είδους καταστάσεις