Μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει η κίνηση του Τμήματος Δασών και του  Τμήματος Δημοσίων Έργων, να αποκόψουν τελικά χθες Κυριακή τουλάχιστον 13 δέντρα στην συμβολή των λεωφόρων Ακαδημίας και Αγλαντζιάς στην Λευκωσία με στόχο την διαπλάτυνση δρόμων.

Εκμεταλλευόμενοι τις άσχημες καιρικές συνθήκες αφού προφανώς ήθελαν να ενεργήσουν ανενόχλητοι από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και τους πολίτες εκτέλεσαν την φρικτή επιχείρηση ξηλώματος των δέντρων, χωρίς δεύτερες σκέψεις, θέτοντας ακόμη και σε κίνδυνο  τις ζωές των εργατών.

Η  ενέργεια αυτή το λιγότερο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί είναι ανήθικη αφού το Τμήμα Δημοσίων Έργων είχε δεσμευτεί ότι θα κατέθετε έγγραφα εντός δέκα ημερών στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, σχετικά με την εξέλιξη του έργου,  χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να γίνει.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταγγέλλουμε την αποκοπή των δέντρων στο πάρκο Ακαδημίας. Η αυθαίρετη και προκλητική  ενέργεια ωστόσο δεν μπορεί να καλυφθεί πίσω από την ενδεχόμενη φύτευση άλλων δέντρων στη θέση των υγιών και ώριμων δέντρων που αποκόπηκαν.