Σήμερα γιορτάζουμε την Ώρα της Γης, είναι η μέρα για την οποία αφιερώνουμε μια ώρα για να σβήσουμε τα φώτα, εις ένδειξη του γεγονότος ότι ο πλανήτης αλλάζει, το κλίμα αλλάζει. Έχουμε φτάσει σε σημεία κρίσης.

Όλα τα άτομα στην Κύπρο, κάποιας ηλικίας, μπορούν να επιβεβαιώσουν τις αλλαγές που βλέπουμε στο κλίμα. Πώς ήταν όταν ήταν νεαροί και πώς είναι τώρα το κλίμα.

Έχουμε χάσει τις εποχές. Φαίνεται να φτάνουμε σε κρίσιμα όρια και βλέπετε ακόμη και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εφαρμόσει μια σειρά από πολιτικές, τις οποίες εμείς δυστυχώς θα δυσκολευτούμε πάρα πολύ να ακολουθήσουμε.

Πληρώνουμε πάρα πολλά λεφτά. Ήταν €86 εκατομμύρια που η ΑΗΚ χρέωσε στους λογαριασμούς μας για τις εκπομπές ρύπων πέρυσι. Τώρα τα εκατομμύρια θα αυξηθούν και θα ξεκινήσει να πληρώνει και η Κυβέρνηση αρκετές δεκάδες εκατομμύρια καθώς δεν έχουμε πιάσει τους στόχους μας, όσον αφορά τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στις μεταφορές και έχουμε μια Κυβέρνηση η οποία επιλέγει να πληρώνει πρόστιμο. Να τα φορτώνει στους πολίτες, παρά να πάρει μέτρα για το κλίμα.