Δεν αποτελεί λύση η εξαγγελθείσα δίωρη απεργία της Παγκύπρια Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών στα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα κρατικά νοσηλευτήρια.

Το μόνο που θα επιτύχουν οι γιατροί με μια τέτοια ενέργεια, είναι να ταλαιπωρηθούν για άλλη μια φορά οι ασθενείς. Τα προβλήματα τους στη σχέση τους με τον υπουργό δεν πρέπει να τα πληρώνουν πι ασθενείς. Η στάση των κυβερνητικών γιατρών στρέφει την κοινωνία εναντίον τους. Ως πολιτικό Κίνημα, που με συνέπεια στηρίξαμε τα αιτήματα των κυβερνητικών γιατρών για το προσωπικό και την υλικοτεχνική υποδομή των κρατικών νοσοκομείων, φιλικά τους συμβουλεύουμε να κρατήσουν χαμηλούς τόνους και να αφήσουν τις διαδικασίες της έρευνας να εξελιχθεί χωρίς προβλήματα.

Ταυτόχρονα προβληματισμό, ανησυχία και απορία  μας προκαλεί το νέο περιστατικό τραυματισμού μαθητή σε γυμνάσιο στη Λευκωσία.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ανησυχούμε ιδιαίτερα για αυτό το δεύτερο περιστατικό μαθητή που στέλνεται στο σπίτι του, ενώ στην πραγματικότητα έχρηζε νοσηλείας ή περίθαλψης.

Καλούμε άμεσα το αρμόδιο υπουργείο να επιβληθεί επί των θεμάτων αυτών. Είναι απαράδεκτο να φεύγουν άνθρωποι από την ζωή και δη παιδιά, την ώρα που για αδιευκρίνιστους λόγους, δεν μπορεί να διαγνωσθεί η αναγκαιότητα της άμεσης περίθαλψης και νοσηλείας τους.