Φαίνεται ότι η υπόθεση της δημιουργίας γηπέδου γκολφ στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου μπαίνει σε μια καινούργια φάση. 

Ο χώρος του γηπέδου γκολφ θα δημιουργηθεί σε μια περιοχή που εμπίπτει στα δημοτικά όρια του δήμου Παραλιμνίου σύμφωνα με τον διευθυντή του τμήματος δασών όπου αναφέρει πως «αναζητήσαμε την πιο κατάλληλη περιοχή με τις λιγότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις και κοινωνικές πιέσεις».

Το συγκεκριμένο έργο όμως – πάρα τους αρχικούς σχεδιασμούς – πέραν του γηπέδου θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο, οικιστική και εμπορική ανάπτυξη.

Η προτιθέμενη ανάπτυξη μας βρίσκει αντίθετους αφού εμείς θεωρούμε πως θα υποβαθμίσει άμεσα τις συνθήκες διαβίωσης και το μικροκλίμα όλης της περιοχής, θα απομακρύνει υφιστάμενη και σημαντική χλωρίδα και πανίδα σε μια περίοδο κλιματικής κρίσης και θα στερήσει τεράστιες ποσότητες νερού από τις γεωργικές καλλιέργειες και τον πολύ σημαντικό υπόγειο υδροφορέα της περιοχής. 

Υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι το καλοκαίρι η Κυβέρνηση Αναστασιάδη είχε κηρύξει τα γήπεδα γκολφ ως μόνιμες καλλιέργειες και επέτρεψε την διοχέτευση αρδεύσιμου νερού προς αυτές ενώ είχε μειώσει στο 25% την ποσότητα νερού που διοχέτευε στους γεωργούς μας.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, αναμένουμε απαντήσεις και τις αρμόδιες αρχές να λογοδοτήσουν για τη στάση τους , που φαίνεται πως και πάλι θα κάνουν υπερβάσεις για χάρη ιδιωτικών συμφερόντων.

Η υπόθεση της πολιτικής των γηπέδων γκολφ που θα έσωζαν τον τουρισμό αποδείχθηκε φιάσκο. Η πώληση πολυτελών κατοικιών για τις οποίες γίνονται τα γήπεδα γκολφ αποδείχθηκε ένας από τους λόγους που μας έφεραν στην οικονομική καταστροφή.