Μετά από τρία χρόνια λειτουργίας, το «Μουσείο Παραμυθιού» κινδυνεύει να κλείσει οριστικά αφού είχε αναστείλει την λειτουργία του λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και πλέον καθίσταται αδύνατη η οικονομική του στήριξη από τους ιδρυτές του.

Χθες τοποθετηθήκαμε για το θέμα και ζητήσαμε από την Κυβέρνηση να παράσχει άμεση βοήθεια. Χαιρετίζουμε την χθεσινή απόφαση της Κυβέρνησης – έπειτα από εισήγηση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού – για καταβολή έκτακτης χορηγίας ύψους 20,000 ευρώ στο Μουσείο παραμυθιού. Περιμένουμε από το Δήμο Λευκωσίας – που πριν από λίγες εβδομάδες «έσωσε» ένα άλλο μουσείο που κινδύνευε με εκποίηση με μια δαπάνη 1.5 εκ. – να συμβάλει απ’ την πλευρά του.  

Στήριξη όμως δεν χρειάζεται μόνο το «μουσείο παραμυθιού».

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στηρίζει τα αιτήματα των καλλιτεχνών και των ανθρώπων του πολιτισμού και ζητά επέκταση του επιδόματος που εγκρίθηκε για το τρίμηνο Μάρτιος- Μάιος και για τον Ιούνιο τουλάχιστον, όπως έγινε με όλα τα άλλα επιδόματα λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου τα περιοριστικά διατάγματα θα συνεχίσουν να ισχύουν ή να επηρεάζουν αρνητικά τον τομέα του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας μέχρι και το Φθινόπωρο. Η κυβέρνηση και ειδικά το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού οφείλουν να μελετήσουν την επέκταση της στήριξης όσο καιρό θα ισχύουν τα περιοριστικά διατάγματα.

Δίκαια διαμαρτύρονται οι καλλιτέχνες για αυτή τη κατάσταση.  Οι άνθρωποι του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας σίγουρα αδικούνται.