Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ανταποκρινόμενο σε καταγγελίες που δέχθηκε, επισκέφθηκε επιτόπου το κανάλι Βερκί στην Ορόκλινη Λάρνακας, όπου διαπίστωσε ότι μεγάλος αριθμός ψαριών βρίσκονται νεκρά στα νερά του καναλιού.

Ειδοποιήθηκε το Τμήμα Αλιείας το οποίο παρέλαβε δείγματα για περαιτέρω αναλύσεις και επιφυλάχθηκε από το να δώσει εξήγηση για την μαζική θανάτωση των μεγάλων ψαριών της λίμνης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μάλλον δεν πρόκειται για επιμόλυνση από χημικό παράγοντα αφού μικρότερα εξακολουθούν να διαβιούν στο κανάλι.

Ο Επαρχιακός Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Λάρνακας κ. Γιώργος Χαραλάμπους σε δηλώσεις του ανέφερε: «Τα προβλήματα με το συγκεκριμένο κανάλι είναι χρόνια. Τα στάσιμα νερά που μαζεύονται στο κανάλι προκαλούν πολλαπλά προβλήματα με την συγκέντρωση κουνουπιών και δυσοσμία. Τίθεται επίσης και το θέμα του υγειονομικού κίνδυνου που υφίσταται για τα γειτονικά σπίτια, καθώς και τους παρακείμενους λουόμενους. Επιμένουμε ότι πρέπει να υπάρξει καλύτερη διαχείριση του θέματος από τις αρμόδιες αρχές».

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχει καταθέσει ήδη αυτεπάγγελτο θέμα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, όπου συζητήθηκε το θέμα τον Ιανουάριο του 2018 όπου δόθηκαν υποσχέσεις από όλες τις εμπλεκόμενες αρχές ότι θα γινόταν σύσκεψη για επίλυση των προβλημάτων εντός δύο μηνών. Τέτοια σύσκεψη δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής. Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης για σύγκλιση σύσκεψης όλων των αρμόδιων φορέων που θα γίνει τον Σεπτέμβριο και ελπίζουμε ότι θα είναι καταλύτης στην τελική επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει για σωστή διαχείριση και συντήρηση του καναλιού.

VERKI3

VERKI3