Πληρώσαμε 2 εκατ. ευρώ σε λιμουζίνες

Στην αγορά 19 καινούργιων λιμουζίνων που προορίζονται για κρατικούς αξιωματούχους προχώρησε το Τμήμα Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, οι οποίες, θα παραληφθούν τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Το κόστος αγοράς μαζί με τη συντήρηση για πέντε χρόνια ανέρχεται στις 650 χιλιάδες ευρώ, περίπου.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που απηύθυνε μέσω της κοινοβουλευτικής οδού ο Γιώργος Περδίκης, η αρμόδια Υπουργός Βασιλική Αναστασιάδου επιβεβαίωσε το γεγονός. Ενημερώνοντας, παράλληλα, τη Βουλή με τα ακόλουθα:

Το Τμήμα Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του Υπουργείου έχει αναθέσει τη σύμβαση για την προμήθεια και συντήρηση 19 οχημάτων τύπου σαλούν (sedan) για τις ανάγκες μετακίνησης αξιωματούχων.

Το ποσό ανάθεσης για κάθε ένα όχημα (VOLVO S90 2.0D D4 MOMENTUM) είναι €29.150 έκαστο πλέον ΦΠΑ (προμήθεια €28.500 και €650 για τη συντήρηση για πέντε χρόνια).

Το ποσό συντήρησης περιλαμβάνει τόσο τις εργασίες προληπτικής συντήρησης όσο και την επιδιόρθωση βλαβών συμπεριλαμβανομένων των εξαρτημάτων/υλικών εκτός από τα ελαστικά και τους συσσωρευτές.

Επιπρόσθετα, το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών προγραμματίζει εντός Σεπτεμβρίου 2019 να προβεί στην προκήρυξη διαγωνισμού για αγορά ενός οχήματος υβριδικού τύπου.

Όπως αναφέρει στην επιστολή της η Υπουργός, η διάθεση των καινούργιων οχημάτων, τα οποία αναμένονται να παραληφθούν τέλος Φεβρουαρίου 2020, δεν έχει ακόμα αποφασιστεί. Προσθέτοντας τα εξής:

«Από τον υφιστάμενο στόλο υπηρεσιακών οχημάτων για αξιωματούχους θα αποσυρθούν οχήματα μεγάλης ηλικίας η συντήρηση των οποίων είναι οικονομικά ασύμφορη και τα οποία έχουν μεγάλη κατανάλωση καυσίμου και υψηλά επίπεδα εκπομπών ρύπων και θα γίνει κατανομή των καινούργιων οχημάτων και των οχημάτων που θα παραμείνουν σε χρήση στους δικαιούχους».

Πηγή: Φιλελεύθερος / Μιχάλης Χατζηστυλιανού