Η παρέμβαση του προέδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κ. Γιώργου Περδίκη φαίνεται ότι, αποτρέπει τα σχέδια ορισμένων για κουκούλωμα του σκανδάλου στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας.

Ο Γενικός Ελεγκτής, κ. Οδυσσέας Μιχαηλίδης απέστειλε επιστολή στον Αρχηγό Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου καλώντας τον, ως ο πλέον αρμόδιος, να απαντήσει στα ερωτήματα που έθεσε ενώπιων του γραπτώς, ο κ. Γιώργος Περδίκης σε σχέση με τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας (ΣΑΛ).

Έρευνες που αφορούν, μεταξύ άλλων, το ενδεχόμενο καταβολής μιζών, με φερόμενους εμπλεκόμενους εργολάβους και πρώην δημοτικούς συμβούλους.

Στην επιστολή του ο κ. Περδίκης διερωτάται γιατί στην προκειμένη περίπτωση οι ανακριτικές Αρχές (ΤΑΕ Αρχηγείου Αστυνομίας) δεν προχώρησαν σε συλλήψεις υπόπτων, όπως έπραξαν κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Πάφου (ΣΑΠΑ).

Πρόκειται για τα ίδια αδικήματα, αλλά προς μεγάλη μας έκπληξη με διαφορετική μεταχείριση των κατηγορουμένων.

Μήπως γιατί στην υπόθεση εμπλέκονται και πολιτικά στελέχη;

Φαίνεται ότι, ορισμένοι δεν έβαλαν μυαλό και επιμένουν να βάζουν πλάτες σε σκανδαλώδεις υποθέσεις, που έφεραν την Κύπρο στην οικονομική καταστροφή.

Θα παρακολουθούμε στενά την υπόθεση και αναμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις από τους αρμόδιους.