Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Νομικών την Παρασκευή 18 Μαρτίου συζητήθηκε το πολύ σοβαρό θέμα της ποινικοποίησης των θεραπειών μεταστροφής σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων.

Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν πολύ σοβαρές καταγγελίες που κάνουν λόγο για ψυχολόγους και ψυχοθεραπευτές, αλλά και ιερείς που προχωρούν σε μεθόδους θεραπειών για μεταστροφή ή επανόρθωσης των ατόμων, με απώτερο σκοπό την αλλαγή του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου ενός ατόμου. Η συγκεκριμένη μέθοδος θεραπείας μπορεί να αποβεί μοιραία, καθώς πολλά άτομα οδηγήθηκαν σε απόπειρα αυτοκτονίας.

Σε δηλώσεις της η Βουλεύτρια του Κινήματος κ. Αλεξάνδρα Ατταλίδου αναφέρει πως: «Θεωρούμε άκρως απαράδεκτα αυτά που εισακούστηκαν στην επιτροπή, ιδιαίτερα εν έτει 2022. Εμείς καταδικάζουμε τέτοιου είδους ενέργειες που προκαλούν ανεπανόρθωτη ζημία στην ψυχολογία των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων.

Είναι επιτακτική ανάγκη να εξεταστούν οι πολύ σοβαρές αυτές καταγγελίες και να ληφθούν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να τερματιστούν οι εν λόγω «θεραπείες»  και να ψηφιστεί η συγκεκριμένη νομοθεσία που ποινοκοποιεί την αποτρόπαια αυτή πράξη.

Διαχρονικά βρισκόμαστε στο πλάι των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων και είμαστε ενάντια στις διακρίσεις που γίνονται λόγω ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού. Καταδικάζουμε κάθε πράξη που πηγάζει από το μίσος κατά των ανθρώπων λόγω ταυτότητας, φύλου ή γενετήσιου προσανατολισμού».