Αποτροπιασμό και φρίκη προκαλεί φωτογραφία με νεκρή αλεπού να κρέμεται έξω από την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στο Δασάκι της Άχνας. Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν κοντά μας, η αλεπού κρέμονταν νεκρή για τρεις μέρες, χωρίς να ειδοποιηθούν οι αρμόδιες Αρχές παρόλο που στον χώρο τελέστηκαν και γάμοι! Μόλις χθες βράδυ, πολίτης ενημέρωσε την Αστυνομία των Βάσεων για το φρικτό περιστατικό. Ως Ομάδα Δράσης για τα Ζώα του Κινήματος επικοινωνήσαμε με την Αστυνομία των Βάσεων και ενημερωθήκαμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνηση αυτής της βάρβαρης πράξης. Η νεκρή αλεπού μεταφέρθηκε στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες όπου θα διενεργηθεί νεκροτομή για να διαφανούν τα αίτια του θανάτου της.

Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι η αλεπού, που κατά πάσα πιθανότητα δολοφονήθηκε, είχε τεθεί σε δημόσια θέα σαν τρόπαιο. Σημειώνουμε πως η αλεπού είναι προστατευόμενο είδος.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ζητούμε από τις αρμόδιες Αρχές την πλήρη διερεύνηση ενός ακόμα τραγικού περιστατικού που αφορά κακοποίηση και θανάτωση ζώου. Πρέπει άμεσα να βρεθούν οι ένοχοι και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Το γεγονός αυτό μας έχει θορυβήσει ιδιαίτερα και ως Κίνημα ανησυχούμε για την έξαρση βίας απέναντι στα ζώα που παρατηρείται πιο έντονα το τελευταίο διάστημα. Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει. Κρίνεται επιτακτική ανάγκη η τροποποίηση του νόμου και η κακοποίηση και θανάτωση ζώων πλέον να αντιμετωπίζεται ως κακούργημα.

«Αν θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμένος λαός πρέπει να σεβόμαστε κάθε μορφής ζωής και ιδιαίτερα τα ζώα», τόνισε η Συντονίστρια της Ομάδας Δράσης για τα Ζώα του Κινήματος κ. Ανθή Μουζούρη.