Άλλο ένα περιστατικό θανάτωσης σκύλου εξετάζει η αστυνομία των ζώων Λευκωσίας. Tην περασμένη Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, ένας 21χρονος μετέβηκε σε φάρμα στην Κτηνοτροφική Περιοχή Γερίου, όπου πυροβόλησε και σκότωσε με κυνηγετικό πυροβόλο όπλο ένα σκύλο, που ανήκει στον ιδιοκτήτη της φάρμας.

Τη θανάτωση του σκύλου κατήγγειλε άμεσα στην Αστυνομία ο ιδιοκτήτης του ζώου, ο οποίος βρισκόταν στη φάρμα του την ώρα του περιστατικού. Σύμφωνα με την καταγγελία του ιδίου, αφού ο 21χρονος πυροβόλησε τον σκύλο του, ακολούθως εξέφρασε προς τον ίδιο απειλή ότι θα κάνει κακό και σε άλλους σκύλους που ανήκουν στον ιδιοκτήτη της φάρμας. Ο 21χρονος συνελήφθη μόλις χθες για διευκόλυνση των ανακρίσεων και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση.

Φέρεται να έχει παραδεχθεί την αποτρόπαια πράξη του αλλά δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που τον οδήγησαν στην ειδεχθή και καταδικαστέα πράξη του.

Την ίδια μέρα, μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν εξετάσεις στη σκηνή, ενώ την επομένη, ιατρικός λειτουργός των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, διενήργησε νεκροτομή στον νεκρό σκύλο και διαπίστωσε ότι ο θάνατος του προκλήθηκε από τραυματισμό από σφαιρίδια πυροβόλου όπλου.

Η υπεύθυνη της Ομάδας για την Ευημερία των Ζώων του Κινήματος κ. Ανθή Μουζούρη ανέφερε ότι «έχουμε επαναλάβει πολλές φορές ότι άτομα που κακοποιούν ή θανατώνουν ζώα είναι επικίνδυνα για την κοινωνία. Τη στιγμή που προβαίνουν σε τέτοιες εγκληματικές πράξεις απέναντι στα ζώα δεν θα διστάσουν να κάνουν κακό ακόμα και σε άνθρωπο. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι η βία κατά των ζώων θεωρείται επαναλαμβανόμενη και κλιμακούμενης έντασης, μέχρι του σημείου που ο δράστης εξοικειωμένος με την απαξίωση της ζωής ως έννοια, μπορεί να στραφεί σε εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής.

Η περίπτωση της δολοφονίας σκύλου στο Γέρι είναι ενδεικτική της άποψης κάποιων ότι τα σκυλιά και γενικότερα τα ζώα δεν έχουν αξία ούτε ψυχή. Πυροβόλησε τον σκύλο και απείλησε ότι θα σκοτώσει και τα άλλα σκυλιά του ιδιοκτήτη. Η πράξη αυτή είναι ιδιαίτερα ειδεχθής και ελπίζουμε πως η ποινή που θα επιβληθεί θα είναι ενδεικτική του αποτροπιασμού που προκαλεί η πράξη του. Πρέπει η τιμωρία να λειτουργήσει αποτρεπτικά προς οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο θεωρεί πως μπορεί να προβεί σε μια τέτοια πράξη και να την γλιτώσει με ένα μικρό πρόστιμο. Καλούμε την αστυνομία να ολοκληρώσει σύντομα την διερεύνηση της  υπόθεσης  και να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης. Καλούμε την Νομική υπηρεσία να επιδιώξει την μέγιστη ποινή που μπορεί να επιβληθεί σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα παρακολουθούμε την υπόθεση μέχρι την απόδοση δικαιοσύνης σε αυτή την ψυχή.