Αποτροπιασμό προκαλεί το νέο περιστατικό θανάτωσης σκύλου στην Επαρχία Λάρνακας. Όπως ενημερωνόμαστε, ιδιοκτήτης σκύλου, καθώς βρισκόταν σε σημείο πλησίον της μάντρας του άκουσε πυροβολισμό και αμέσως κραυγή σκύλου. Στη συνέχεια είδε ένα άνδρα να κρατά κυνηγετικό όπλο και – με την επιστροφή του στην μάντρα του – τον σκύλο του να φέρει τραύματα στο σώμα του, ενώ αργότερα ξεψύχησε.

Χαιρετίζουμε την επέμβαση του Περιφερειακού Αστυνομικού Σταθμού Κοφίνου όπου μετέβη στο σημείο για εξετάσεις και παραλαβή της σορού του σκύλου για τη νενομισμένη νεκροτομή για εξακρίβωση των αιτιών του θανάτου του, όπως επίσης και την άμεση έκδοση εντάλματος σύλληψης εναντίον του φερόμενου ως δράστη.

Η Συντονίστρια της Ομάδας για την Ευημερία των Ζώων του Κινήματος κ. Ανθή Μουζούρη ανέφερε ότι «έχουμε επαναλάβει πολλές φορές ότι άτομα που κακοποιούν ή θανατώνουν ζώα είναι επικίνδυνα για την κοινωνία . Την στιγμή που προβαίνουν σε τέτοιες εγκληματικές  πράξεις απέναντι στα ζώα δεν θα διστάσουν να κάνουν κακό ακόμα και σε άνθρωπο. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι η βία κατά των ζώων θεωρείται επαναλαμβανόμενη και κλιμακούμενης έντασης, μέχρι του σημείου που ο δράστης εξοικειωμένος με την απαξίωση της ζωής ως έννοια, μπορεί να στραφεί σε  εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής.

Η περίπτωση της δολοφονίας σκύλου στην επαρχία Λάρνακας είναι ενδεικτική της άποψης κάποιων ότι τα σκυλιά και γενικότερα τα ζώα δεν έχουν αξία ούτε ψυχή. Καλούμε την Αστυνομία να ολοκληρώσει τις σύντομα τις έρευνες της και να οδηγηθεί η υπόθεση στο Δικαστήριο . Κάνουνε έκκληση για ακόμα μια φορά να εφαρμόζονται οι ποινές όπως προνοεί η νομοθεσία χωρίς ελαφρυντικά. Πρέπει η τιμωρία να λειτουργήσει αποτρεπτικά προς οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο θεωρεί πως μπορεί να κάνει τέτοιο αποτρόπαιο έγκλημα και να την γλιτώσει με μόνο ένα πρόστιμο. Καλούμε την  νομική υπηρεσία να επιδιώξει  την μέγιστη ποινή που μπορεί να επιβληθεί σε τέτοιες περιπτώσεις. Ως κίνημα οικολόγων – συνεργασία πολιτών θα παρακολουθούμε την υπόθεση μέχρι την απόδοση δικαιοσύνης.»