Ακόμη μια σημαντική επιτυχία σημειώθηκε χθες για την κοινοβουλευτική ομάδα των Οικολόγων! Ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Σταύρος Παπαδούρης, με τροπολογία του επί του Νομοσχεδίου για τον Περί της Λειτουργίας Ταμείου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εξοικονόμησης Ενέργειας Νόμο του 2022, κατάφερε να περάσει ομόφωνα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας, την προσθήκη του οργανωμένου συνόλου των Καταναλωτών ως τακτικό μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής Ταμείου ΑΠΕ, αν και αρχικά υπήρξαν επιφυλάξεις.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είχαμε προσπαθήσει επανειλημμένως και παλαιότερα να περάσει αυτή την προσθήκη, όμως τα εμπόδια ήταν πολλά. Θεωρούμε ως εξαιρετικά σημαντική αυτή την εξέλιξη, διότι στο Ταμείο ΑΠΕ όπου εισέρχονται τα χρήματα από τον κόπο όλων των καταναλωτών, είναι τουλάχιστον άδικο να υπάρχουν σε αυτή την διαχειριστική επιτροπή μόνον λειτουργοί και αξιωματούχοι του κράτους ως τακτικά μέλη. Οι καταναλωτές είναι αυτοί που πληρώνουν τα χαράτσια και την κακοδιαχείριση της κυβέρνησης και τουλάχιστον θα έπρεπε να συμμετείχαν σε όλες τις αρμόδιες επιτροπές που τους αφορούν.

Ο βουλευτής κ. Σταύρος Παπαδούρης δήλωσε μεταξύ άλλων, «Με την προσθήκη των καταναλωτών ως τακτικό μέλος, εξασφαλίζεται η μέγιστη διαφάνεια και η συμμετοχή εκπροσώπων των καταναλωτών στη διαχείριση του Ταμείου ΑΠΕ. Επιπλέον, η ένταξη εκπροσώπου των καταναλωτών θα ενισχύσει την ορθολογική διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων και των υποχρεώσεων του Ταμείου».

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Οικολόγων, καταβάλλει μια μεγαλειώδη προσπάθεια να κερδίσει την συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών στα κέντρα λήψης απόφασης. Αυτό είναι ένα ουσιαστικό βήμα για την ενίσχυση της διαφάνειας και την εξάλειψη της διαφθοράς, που η κυπριακή κοινωνία έχει πικρή πείρα σε αυτό, ειδικά την τελευταία δεκαετία.