Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, έχει υποβάλει ο κ. Σωτήρης Χρίστου ενόψει του 12ου Παγκύπριου Τακτικού Συνέδριου όπου θα συνέλθει στις 12 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 10:30π.μ. στη Δημοσιογραφική Εστία, στη Λευκωσία.

Στο συνέδριο θα εκλεγούν με απευθείας ψηφοφορία οι Πρόεδρος, Αναπληρωτής/τρια πρόεδρος, δυο αντιπρόεδροι και αριθμός μελών της Κεντρικής Επιτροπής, το Ανώτατο Σώμα λήψης αποφάσεων του Κινήματος.

Υπενθυμίζουμε πως πέραν από τον Πρόεδρο Χαράλαμπο Θεοπέμπτου, ο οποίος επαναδιεκδικεί τη θέση της Προεδρίας, έχουν επίσης υποβάλει την υποψηφιότητα τους οι κ. Κυριάκος Τσιμίλλης και η κ. Μαρία Έλενα Παναγιώτου.

Τα υπόλοιπα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής θα εκλεγούν σε ξεχωριστές επαρχιακές συνελεύσεις που θα διεξαχθούν σε επαρχιακό επίπεδο από τις 13-18/12/21. Στην επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Δεκεμβρίου 2021 υπό την νέα της σύσταση, θα εκλεγούν τα υπόλοιπα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής και της Εκτελεστικής Γραμματείας (Εκτελεστικός, Αναπληρωτής/τρια Εκτελεστικός, υπεύθυνος/η Διεθνών Σχέσεων, Οικονομικός υπεύθυνος, μέλη κ.ο.κ.).

Η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων παραμένει ανοικτή μέχρι και τις 12 το μεσημέρι στις 7 Δεκεμβρίου, 5 μέρες πριν την διεξαγωγή του συνεδρίου.