Θέματα ασφάλειας αλλά και ρύπανσης του περιβάλλοντος από τα παρεχόμενα οχήματα προς χρήση για διεκπεραίωση των εργασιών τους προβάλλονται από συντεχνιακούς κύκλους εκ μέρους κυβερνητικών τμημάτων, οι οποίοι αντιδρούν με επιχειρήματα για την αγορά των λιμουζινών σε αξιωματούχους και πολιτικούς.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» τα οχήματα στα Τμήματα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, Δημοσίων Έργων και Τμήματος Δασών, φαίνεται να είναι παμπάλαια, δηλαδή μέχρι και 20 χρόνων και κατατάσσονται στην κατηγορία «αυστηρώς ρυπογόνα», βάσει των ρύπων που εκπέμπουν.

Η ηλικία τους, σύμφωνα με τις καταγγελίες, τα καταστεί επικίνδυνα προς χρήση και δεδομένου του γεγονότος ότι πολλά από αυτά τα οχήματα χρησιμοποιούνται σε ορεινές και δύσβατες περιοχές, τίθενται θέματα ασφάλειας.

Σε ένα από τα τμήματα, σύμφωνα με την πληροφόρηση, προχώρησαν και σε ενοικίαση οχημάτων προκειμένου να επιτελείται το καθήκον των λειτουργών με ασφάλεια.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, όταν η βουλή ενέκρινε το κονδύλι για τις λιμουζίνες, όχι μόνο είχαμε διαφωνήσει αλλά και καταψηφίσει την αποδέσμευση, καταθέτοντας δημόσια πρόταση όπως γίνει στροφή σε ηλεκτρικά ή υβριδικά αυτοκίνητα, όπως αυτό της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κ. Ιωάννας Παναγιώτου.

Με τα νέα δεδομένα, φαίνεται ότι η πολιτεία αγοράζει ακριβά αυτοκίνητα για τους λίγους, την ώρα που ανάγκες σε αυτοκίνητα σε κρατικά τμήματα αγγίζουν θέματα ασφάλειας λειτουργών, είναι παμπάλαια και ρυπαίνουν στο έπακρο το περιβάλλον. Ένας επιπλέον λόγος που καταδεικνύει ότι αντί να καλυφθούν οι προτεραιότητες σε οχήματα του δημοσίου, εξυπηρετήθηκαν οι λίγοι με αυτοκίνητα πολυτελείας.