Η κατάσταση που επικρατεί με τους νοσηλευόμενους και τις ελλείψεις προσωπικού και εξοπλισμού στα νοσοκομεία δυσχεραίνει την αποτελεσματική διαχείριση του COVID – 19, προκαλώντας ακόμα περισσότερη ανησυχία στους πολίτες.

Ο ΟΚΥπΥ πρέπει να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες του και να στελεχώσει τα δημόσια νοσηλευτήρια τόσο με επαρκές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όσο και με τα αναγκαία αναλώσιμα. Σύμφωνα με σοβαρές καταγγελίες από τον ΠΑΣΥΚΙ, δεν υπήρξε σαφής προγραμματισμός για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, παρόλες τις προειδοποιήσεις και το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε και έδινε το περιθώριο για προετοιμασία.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχουμε απευθύνει από την αρχή έκκληση προς την κυβέρνηση για να εξεύρει λύσεις για τις ελλείψεις και την υποστελέχωση των νοσοκομείων. Είναι επιτακτική ανάγκη ιδιαίτερα αυτή τη περίοδο να προστατευτούν τα άτομα αυξημένου υψηλού κινδύνου και να μπορεί να συνεχίσει η απρόσκοπτη παροχή υψηλής ποιότητας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των πολιτών χωρίς να αναβάλλονται χειρουργεία και να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα άλλα ζητήματα υγείας.