Νέο φάρμακο για την αντιμετώπιση της Ηπατίτιδας Γ έχει επιφέρει, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες και δημοσιεύματα, εξαιρετικά αποτελέσματα με ποσοστά επιτυχίας μέχρι και 95 – 98%. Εύλογα οι ασθενείς ζητούν επίμονα πρόσβαση στην εν λόγω θεραπεία.

Ενώ σε πρώτη φάση το κόστος της θεραπείας ανερχόταν στις €120.000 περίπου, λόγω της ελπίδας που προσέφερε σε εκατομμύρια ασθενών ανά το παγκόσμιο και λόγο πολλών πιέσεων για μείωση του κόστους, σήμερα κανείς μπορεί να το βρει σε τιμή χαμηλότερη των €1000.

Χώρες όπως η Αίγυπτος, η Ινδία, η Πορτογαλία και η Αυστραλία έχουν ήδη προβεί σε συμφωνία με την εταιρεία παραγωγής του φαρμάκου (Gilead Sciences International) και προχώρησαν σε παροχή της θεραπείας στους πολίτες τους που πάσχουν από την Ηπατίτιδα C.

Δυστυχώς, το Υπουργείο Υγείας επιμένει να παρέχει ακόμα μια παλιά θεραπεία (συνδυασμό φαρμάκων Ribavirin και Pegylated Interferon) με πολύ χαμηλά ποσοστά επιτυχίας στη θεραπεία και σωρεία παρενεργειών που ταλαιπωρούν τόσο μεσοπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα τους ασθενείς και με το ποσοστό επιτυχίας να κυμαίνεται από 35 – 50%.

Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να δώσει ελπίδα ζωής στους χιλιάδες συμπολίτες μας που πάσχουν από Ηπατίτιδα Γ και να δώσει άμεσα οδηγίες για παροχή της θεραπείας σε όλους τους ασθενείς χωρίς να τους υποχρεώνει να υποβληθούν άδικα και πολλές φορές μοιραία σε παλαιότερες επικίνδυνες μεθόδους.