Για ακόμη μια φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με περιστατικό επίθεσης στην ομάδα ακτιβιστών CABS από λαθροθήρα. Σε συνέχεια του περιστατικού όπου λαθροθήρας το βράδυ της παραμονής Χριστουγέννων προσπάθησε να παγιδεύσει άγρια πτηνά με σκοπό τη θανάτωση τους και απείλησε τους αστυνομικούς που τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω, ακολούθησε βομβιστική επίθεση εναντίον των ακτιβιστών της CABS χθες το βράδυ.

Η αρχική είδηση κάνει το γύρο του διαδικτύου με ένα βίντεο που κυκλοφορεί και δεικνύει την ξεκάθαρη επίθεση του λαθροθήρα προς αστυνομικούς που κλήθηκαν στην σκηνή από τους ακτιβιστές. Απευθύνεται με απύθμενο θράσος και απειλές προς τους αστυνομικούς, ενώ ανάλογη συμπεριφορά καταγγέλλουν πως είχε επιδείξει και προς τους ίδιους οι ακτιβιστές. Ενώ αναμέναμε να μάθουμε εάν το συγκεκριμένο άτομο βρίσκεται υπό σύλληψη για τις απειλές κατά των ακτιβιστών και αστυνομικών, προέκυψε και η ανατίναξη αυτοκινήτου των ακτιβιστών στην Λάρνακα.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου αναφέρει πως «Το ακραίο περιστατικό είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο, η δε βομβιστική επίθεση που ακολούθησε επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά τις καταγγελίες που κάνουμε διαχρονικά ως Κίνημα ότι η λαθροθηρία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με φατρίες του υποκόσμου. Πρέπει άμεσα να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης ο συγκεκριμένος λαθροθήρας και να γίνει προσπάθεια εξάρθρωσης του ευρύτερου δικτύου που λαθροθηρει και διοχετεύει στην παράνομη αγορά παράνομα αμπελοπούλια και άλλα θηράματα. Δυστυχώς οι διώξεις κατά των βαθμοθήρων έχουν μειωθεί δραματικά, όχι γιατί έχει περιοριστεί η λαθροθηρία, αλλά επειδή δυστυχώς δεν λειτουργεί ο ειδικός ουλαμός της ΜΜΑΔ που είχε συσταθεί ώστε να εξαλειφθεί το εν λόγω φαινόμενο. Τα δε μειωμένα εξώδικα δεν αποθαρρύνουν τους λαθροθήρες αλλά μάλλον τους έχουν δώσει το μήνυμα πως η Κυβέρνηση Αναστασιάδη είναι πλέον χαλαρή όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα.

Είναι πραγματικά άξιον απορίας γιατί η Κυβέρνηση αποφεύγει να υπερασπιστεί το νόμο και τους φορείς που είναι ταγμένοι στην υπηρεσία της εφαρμογής του, όπως πχ. τον ουλαμό πάταξης της λαθροθηρίας της ΜΑΑΔ, την Υπηρεσία Θήρας και τους αστυνομικούς των κατά τόπους αστυνομικούς σταθμούς. Φαίνεται πως τα διάφορα συμφέροντα που επωφελούνται από την επικερδή αυτή παράνομη δραστηριότητα είναι σημαντικότερα από την προστασία του περιβάλλοντος».

Για το πολύ σοβαρό ζήτημα η βουλεύτρια του Κινήματος κ. Αλεξανδρα Ατταλίδου έχει προχωρήσει σε εγγραφή αυτεπάγγελτου θέματος στην Επιτροπή Εσωτερικών.