Δηλώσεις βουλευτή Λευκωσίας κ. Γιώργου Περδίκη, Προέδρου Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

Αναφορικά με το θέμα που εγγράψαμε στην Επιτροπή Υγείας που αφορά τους ασθενείς με συγγενείς καρδιοπάθειες, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που αν και αφορά μια μικρή ομάδα ασθενών είναι πολύ επικίνδυνο για την υγεία τους και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους μέχρι και θάνατο.

Υπάρχει μια σοβαρή εκκρεμότητα, την οποία ομολόγησε σήμερα ο Υπουργός, ότι δε μπορεί να επιλύσει το ζήτημα. Ο υπουργός έχει πολιτική ευθύνη και δεν αρκεί να λέει ενώπιον της Επιτροπής Υγείας ότι “είμαστε ανίκανοι ” και να το λέει τρεις φορές δραματικά και έντονα. Είναι ευθύνη του να λύσει αυτό το ζήτημα, το οποίο έχει να κάνει πρώτον και κύριο με την ανανέωση του συμβολαίου με την ιδιωτική κλινική “Το Παιδί” αλλά και για να δημιουργηθούν οι δημόσιες υποδομές.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είμαστε δεσμευμένοι στη θέση ότι πρέπει να υπάρχουν δημόσιες υποδομές που να προσφέρονται στους ασθενείς και από εκεί και πέρα συμπληρωματικά να λειτουργεί ο ιδιωτικός τομέας, σε μια συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό.

Η υπηρεσία προσφερόταν από τον ιδιωτικό τομέα αλλά σταμάτησε τους τελευταίους μήνες, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται κόσμος, να κινδυνεύει κόσμος. Μερικοί εξυπηρετούνται από τα δημόσια νοσοκομεία, κάποιοι άλλοι όμως όχι. Τα πράγματα είναι κρίσιμα και επιβάλλεται αυτό το θέμα να λυθεί τις επόμενες μέρες, αν είναι δυνατό,. Ανανεώνοντας πρώτα με την κλινική “Το Παιδί” βραχυπρόθεσμα, άλλα ταυτόχρονα θέτοντας τα θεμέλια για να αναπτυχθεί αυτή η κλινική στο Μακάριο Νοσοκομείο.