Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταδικάζουμε με τον πλέον έντονο τρόπο τις εχθροπραξίες των Αζέρων στην Αρμενία. Μετά τον πόλεμο των έξι εβδομάδων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ το 2020, τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν για ακόμη μια φορά πάνω από τον βασανισμένο λαό της Αρμενίας.

Αφουγκραζόμαστε το κάλεσμα του λαού της Αρμενίας και καλούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως επίσης και όλες τις δημοκρατικές χώρες της υφηλίου, να καταδικάσουν τις συνεχιζόμενες επιθετικές ενέργειες του Αζερμπαϊτζάν εναντίον της Αρμενίας.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Χαράλαμπος Θεόπεμπτου, δήλωσε τα εξής: «Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζει την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση του στον μαρτυρικό λαό της Αρμενίας και καταδικάζει τη στρατιωτική επίθεση που δέχεται από το Αζερμπαϊτζάν. Ελπίζουμε ότι οι εκκλήσεις για παύση των εχθροπραξιών θα έχουν άμεσα αποτελέσματα. Παράλληλα, θα προχωρήσουμε με αίτημα προς τα αδέλφια πράσινα κόμματα ανά το παγκόσμιο για να συστρατευθούν μαζί μας, επιδιώκοντας την ειρήνη και την αποφυγή περαιτέρω αιματοχυσίας.

Οι σκέψεις μας είναι με τον φίλο λαό της Αρμενίας».