*Γραπτή δήλωση του τέως Προέδρου και βουλευτή του Κινήματος κ. Γιώργου Περδίκη

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, τελούμε εν αναμονή της δημοσιοποίησης του πορίσματος της Ερευνητικής Επιτροπής για το σφαγείο Cypra. Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν στον ημερήσιο Τύπου, διαπιστώνονται διαρροές εγγράφων προς το σφαγείο Cypra, κωλυσιεργία, μεμπτός διακανονισμός με το σφαγείο και ατέρμονες δικαστικές διαδικασίες που δεν απέδωσαν λόγω λαθών και παραλείψεων από δημόσιους λειτουργούς.

Υπενθυμίζουμε πως το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, η κοινότητα της Κάτω Μονής και ο Περιβαλλοντικός Όμιλος της Κάτω Μονής εδώ και χρόνια προβήκαμε σε καταγγελίες για το σφαγείο Cypra. Τα προβλήματα που έχουν προκύψει από το σφαγείο Cypra δεν είναι μόνο το ζήτημα της κατάφορης παραβίασης νόμων από τον ιδιοκτήτη και την διευθυντική ομάδα. Αφορούν και περιβαλλοντικά προβλήματα, έντονη οχληρία και ρύπανση της περιοχής. 

Ευελπιστούμε να δοθεί άμεσα το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής στην Αστυνομία για εξέταση πιθανών ποινικών αδικημάτων ιδιαίτερα για τα θέματα που αφορούν τις παραβιάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας για τις εκπομπές ρύπων και τις διαρροές λυμάτων.