Η μη ποινική δίωξη των αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση Μεταξά, προκαλεί σε εμάς αλλά και στην κοινή γνώμη μεγάλη απογοήτευση. Είναι αδιανόητο δύο χρόνια μετά την αποκάλυψη της δράσης του κατά συρροή δολοφόνου να μην έχουμε καμία ανάληψη ευθύνης από την Αστυνομία.

Γι’ αυτό το σκοπό η Γυναικεία Κίνηση Οικολόγων συμμετείχε στην χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Προεδρικό εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια της για την σοβαρή εξέλιξη που αφορά παράλειψη εκτέλεσης καθηκόντων κατά τη διερεύνηση της εξαφάνισης γυναικών και παιδιών, στην υπόθεση Νίκου Μεταξά.

Σε δήλωση της η κ. Μαρία Κολά, Γενική Γραμματέας της Γυναικείας Κίνησης Οικολόγων αναφέρει ότι «Το “Καμία Λιγότερη, Καμία Μόνη” δεν είναι για μας απλά ένα σύνθημα, αλλά υπόσχεση προς όλες τις γυναίκες και κορίτσια της Κύπρου, ανεξαρτήτως θρησκείας, καταγωγής και ηλικίας, πως δεν σταματάμε τον αγώνα για τη μνήμη και τη ζωή της κάθε γυναίκας. Όσα πορίσματα και αν δημοσιευθούν, όσες επιτροπές κι αν στηθούν το κράτος και οι Αρχές αδυνατούν να τηρήσουν τη νομοθεσία. Ο Γενικός Εισαγγελέας έχει τεράστια ευθύνη απέναντι στα θύματα και στις οικογένειές τους, να αποδώσει δικαιοσύνη, έστω και δύο χρόνια μετά».Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη αλλά και η Γενική Εισαγγελία παραμένουν εκτεθειμένες μέχρι και σήμερα.