Άλλη μια ταλαιπωρία αρχίζει για τους κατοίκους της Λευκωσίας, αυτή τη φορά με την ανάπλαση της λεωφόρου Ομήρου, έργο που υποτίθεται ότι θα ολοκληρωθεί σε 16 μήνες. Μας θυμίζει τα όσα ακόμα βιώνουμε με την Πλατεία Ελευθερίας και μας επιτρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι στην προβλεπόμενη ημερομηνία παράδοσης του έργου.

Ως κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είχαμε προειδοποιήσει σε ανύποπτο χρόνο ότι με τα έργα στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Ελευθερίας επρόκειτο να επιφέρουν σοβαρά και πολλαπλά προβλήματα. Επί της ουσίας η πρωτεύουσα έχει τριτοχομηθεί. Η μια πλευρά είναι η κατεχόμενη Λευκωσία, η δεύτερη είναι η εντός των τειχών πόλη και το κέντρο εκτός των τειχών.

Οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση ενός ακατάλληλου έργου έχει ήδη γονατίσει τους κατοίκους της περιοχής, ενώ από σήμερα φράσσει και μια από τις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ζητούμε να διεξαχθεί πλήρης και ενδελεχής έρευνα και να αναζητηθούν οι ευθύνες για αυτό το σκάνδαλο.