Η Επαρχιακή Επιτροπή Λεμεσού εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία για τη χθεσινή πυρκαγιά που προκλήθηκε στην κοινότητα Πελενδρίου στη Λεμεσό. Εδώ και χρόνια ένας ανεξέλεγκτος σκυβαλότοπος δημιουργήθηκε ακριβώς δίπλα από το κοινοτικό στάδιο του χωριού. Ένας σκυβαλότοπος ο οποίος έπρεπε να είχε απομακρυνθεί εδώ και καιρό.

Για το εν λόγω θέμα το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχει ασχοληθεί κατ’ επανάληψη τόσο με επιστολές όσο και με επί τόπου επισκέψεις. Το τελευταίο διάστημα έλαβαν χώρα δυο συναντήσεις με το κοινοτικό συμβούλιο Πελενδρίου. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε με την Επαρχιακή Επιτροπή Λεμεσού και η δεύτερη με τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου και μέλη της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού. Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η δημιουργία Πράσινου Σημείου και η απομάκρυνση και αποκατάσταση του χώρου από τη λειτουργία του ανεξέλεγκτου σκυβαλότοπου.

Στο σημείο αυτό πρέπει να τονιστεί η διαβεβαίωση που πήραμε από το Τμήμα Περιβάλλοντος ότι η κοινότητα Πελενδρίου θα αποκτούσε το δικό της Πράσινο Σημείο μέχρι το τέλος του 2019. Δυστυχώς, φτάσαμε αισίως στο 2021 και για τεχνικούς λόγους όπως μας πληροφορεί το αρμόδιο τμήμα το θέμα έχει βαλτώσει.

Μετά τη χθεσινή πυρκαγιά θα πρέπει το Κοινοτικό Συμβούλιο να λάβει εκείνα τα μέτρα ούτως ώστε να απομακρύνει μια για πάντα αυτό το σκυβαλότοπο και να γίνει αποκατάσταση του χώρου. Επίσης το κράτος θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία Πράσινου Σημείου που θα λύσει μια για πάντα το πιο πάνω πρόβλημα.

Πελένδρι 3Πελένδρι 3Πελένδρι 3

Επαρχιακή Επιτροπή Λεμεσού

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών