Η στασιμότητα αλλά και η σιωπή που παρατηρείται στο θέμα του Συνεργατισμού, ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, μας προβληματίζει αλλά και μας ανησυχεί ταυτόχρονα.

Η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου, είχε κληθεί να διαχειριστεί προβλήματα όπως τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια – που όλο αυξάνονται – το πάγωμα των αναδιαρθρώσεων, αλλά και το φλερτ με υποψήφιους αγοραστές.

Την ώρα που όλα τα πιο πάνω βρίσκονται σε μια εκκρεμότητα, το θέμα του διορισμού μη Εκτελεστικών Μελών της Επιτροπείας της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, τέθηκε την Δευτέρα  ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, με τη πρόταση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη, όπως διοριστούν δύο  στελέχη του υπουργείου που χαίρουν της εμπιστοσύνης του Ευρωπαϊκού Εποπτικού Μηχανισμού αφού χαρακτηρίστηκαν ως «τα παιδιά του Eurogroup». Να σημειώσουμε ότι, αν και ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης απουσίαζε στην Αρμενία, όπου πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη, εκ των παρευρισκόμενων στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή, μόνο η Βουλευτής Άννα Θεολόγου τοποθετήθηκε κατά αυτού του περίεργου διορισμού, εκφράζοντας και τη θέση του Κινήματος.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών πριν τις εκλογές ακόμα μιλούσε και ζητούσε εξηγήσεις για το θέμα του Συνεργατισμού. Σήμερα, τρεις μήνες μετά, ανησυχούμε για την ύποπτη σιωπή γύρω από τον Συνεργατισμό.